Yvonne Wijsman | #mijnfoto 2019

De keuze is voor mij gevallen op deze foto allereerst omdat ik zonsopkomst en zonsondergang de mooiste momenten van de dag vind. Deze foto maakte ik op een hele koude januari ochtend. Vroeg opgestaan, het had gevroren na een heldere nacht. Goed aangekleed maar al snel was ik aardig verkleumd.

Toch wilde ik wachten want ik verwachtte een mooie zonsopkomst. In de loop van het jaar heb ik meerdere zonsopkomsten gefotografeerd maar dit plekje is me ook dierbaar geworden en heb ik hele goede herinneringen aan. Veelvuldig liep ik hier ook in de vroege ochtend mijn hardlooprondje.

Liep, want eind deze zomer zijn we verhuisd naar een andere woonplaats en is dit een plekje waar in minder vaak zal komen. Dit plekje in Spaarndam bij het Fort, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, ga ik missen evenals het stukje polder van de Heksloot (tussen Haarlem en Velserbroek) aan de overkant. Ook daar maakte ik mooie foto’s dus de keuze was best een beetje moeilijk! Ik heb er een mooie plek voor teruggekregen aan de rand van de duinen in een heerlijk nieuw huis!

Yvonne Wijsman
Ik ben een amateurfotograaf die fotografie als een van mijn grootste hobby’s heeft en als ultieme ontspanning ervaart naast een drukke baan als HR assistent en mantelzorger. Ik probeer mijzelf steeds verder te bekwamen en nieuwe dingen uit te proberen. Het laatste jaar wel wat minder tijd vrij kunnen maken in verband met onze verhuizing naar ons nieuwe huis maar in 2020 hoop ik weer heel veel tijd in mijn hobby te kunnen steken.

Regelmatig ga ik met fotomaatjes de natuur in en hebben we onlangs met een 4 tal vriendinnen ons eigen “perfecte plaatje” gestart. Om beurten mogen we elkaar opdrachten geven, erg leuk om te doen!

Via Instagram heb ik ook dit jaar weer nieuwe mensen mogen ontmoeten en diverse uitstapjes gemaakt. Heel inspirerend en superleuk! Vorig jaar deed ik voor het eerst portretfotografie met Instagrammers en dat vind ik zo leuk dat ik ook dit jaar 3 meets heb gedaan.

Omdat mijn interesse en diversiteit aan fotografie groot is heb ik dit jaar 3 accounts gemaakt voor een beter overzicht waarbij ik onderscheid maak tussen natuurfotografie, portretfotografie en straat-, architectuur-, zwartwitfotografie. Echter natuur- en macrofotografie blijft nog steeds mijn meest beoefende vorm.

Instagram: YWfotoPortraitsbyywfotoywfoto_urban
Facebook: YWfoto
Twitter: @Yvonne0803

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie