Alpe d’HuZes, meer dan de sportieve uitdaging en donaties alleen!

Het is alweer een maand geleden dat ik besloot om mee te gaan doen aan Alpe d’HuZes. Dan ga ik proberen om zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Dit met als doel zoveel mogelijk aandacht en om geld op te halen voor meer onderzoek naar kanker. Met Ronald en Dennis vormen we samen ‘Team La Vie’ en helpen we elkaar de berg op. Samen kan je meer dan één!

Tien jaar geleden heb ik zelf mijn moeder bijna verloren aan deze ziekte. Toen kon ik niets doen, behalve hopen op een goede afloop. Nu kan ik dat wel, want ik kan fietsen! Ik gun iedereen dezelfde kans als die van mijn moeder. En juist daarom doe ik mee aan Alpe d’HuZes, omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.

Al fietsend de berg op klimmen
Nu bijna een jaar ben ik fanatiek aan het fietsen, op de mountainbike en racefiets. Tijdens Alpe d’HuZes kan je fietsend, rennend of lopend de berg beklimmen, allemaal met voor hetzelfde doel. Met een 7,5% gemiddelde stijging gaat dat nog wel een pittige klus zijn en hier in het vlakke Nederland lastig voor te trainen. Over een afstand van 12km maak je namelijk 1000 hoogtemeters. Ondanks dat, heb ik als doel om de berg zes keer te beklimmen.

Op mijn actiepagina is te zien dat ik mijzelf als doel heb gesteld €5000,- op te gaan halen. Voor het fietsen zal ik zelf moeten gaan trainen. Maar voor het behalen van die €5000,- heb ik iedereens hulp heel hard nodig. Alle donaties, al vanaf €1,-, zijn van harte welkom via mijn pagina. Heb je een idee voor een mooie actie dan zou me dat ook heel erg helpen. Daarnaast hebben we als team 16 plekken op onze shirts voor logo’s van bedrijven, verenigingen, organisaties, etc. Heb je tips, ideeën of wat dan ook! Neem dan vooral contact met mij op.

Meer dan sportieve uitdaging en donaties alleen
In de afgelopen weken ben ik tot de conclusie gekomen dat meedoen voor mij veel meer is dan de sportieve uitdaging en het geld ophalen voor meer onderzoek. Dankzij gesprekken met familie en vrienden werd mij duidelijk dat er ook nog een stuk in mij geen plekje heeft kunnen krijgen. De periode toen mijn moeder plotseling ziek was en geopereerd moest worden in het buitenland heeft er flink ingehakt.

Nu tien jaar later kan dit me nog steeds in weg zitten en dat zit diep. Juni 2020 hoop ik het verdriet achter te laten op de Alpe d’Huez. Ik mag tenslotte blij zijn dat ik mijn moeder ondanks die verschrikkelijke ziekte nog heb. Door mee te doen hoop ik dat meer mensen dezelfde kans krijgen. Steun jij mijn actie? Want iedere euro is er één!

Geef een reactie