Makkelijk en snel te bestellen | www.fotoophout.nl

Een foto laten afdrukken kan op steeds meer verschillende manieren. Zo kan je ook een foto afdrukken op hout. Hier heb ik wel eens van gehoord, maar heb er nog nooit een voorbeeld van zien hangen. Het idee maakt me wel nieuwsgierig en daarom ben ik blij dat ik er een review over heb mogen schrijven.

Op de website van foto op hout is duidelijk weergegeven wat de mogelijkheden zijn.  Zo kwam ik er achter dat ik uit verschillende soorten hout kon kiezen. Ik heb gekozen voor vurenhout, welke het meest gebruikt wordt wanneer je deze binnen wil ophangen. Ayoushout raden ze aan wanneer je de foto buiten wil ophangen. Of natuurlijk één van de andere soorten die ze aanbieden.

Review www.fotoophout.nl

De meeste foto’s op hout zijn gedrukt op verschillende planken, welke samen dan het geheel vormen. Dit zorgt ervoor dat er kieren ontstaan tussen je foto. Doordat hout een natuurproduct is kan verandering van de temperatuur en luchtvochtigheid effect hebben op de grootte hiervan. Bij het bestellen krijg je de keuze om de kieren horizontaal of verticaal te laten lopen. Zoals in bovenstaande foto te zien is heb ik gekozen voor horizontaal. Vind je deze kieren niet mooi? Dan kan je er ook voor kiezen om je foto op multiplex te laten afdrukken, dit kan als 1 hele plaat.

Om de kleuren van je foto er beter uit te laten komen kan je op het hout whitewash laten aanbrengen. Dit is een soort van grondverf, waardoor de structuur van het niet in je foto terug komt. Bij eerdere reviews die ik geschreven heb was ik niet te spreken over de kleuren van mijn foto. Ik denk dat het door de whitewash komt, maar bij dit werk ziet het er erg goed uit.

Review www.fotoophout.nl Review www.fotoophout.nl

De levering van de foto gaat snel en deze zit goed ingepakt. Aan het product heb ik dan ook geen vervoerschade kunnen ontdekken.  Wel valt mij direct wat witte puntjes op, welke verspreid over de foto zitten. In de eerste foto van dit artikel zijn ze ook te zien, o.a. rechts bovenin. De witte puntjes is de laag whitewash die is aangebracht. Of deze puntjes beschadiging zijn of drukfouten dat weet ik niet, maar echt mooi is het niet.

Wanneer je een foto op canvas laat drukken heb je ook een bepaalde structuur in het werk zitten. Deze structuur vind ik meestal niet zo heel erg mooi en is soms heel erg aanwezig. De structuur die in de foto op hout zit vind ik wel wat hebben. Het heeft iets natuurlijks.

Om de foto netjes op het hout te drukken waarbij de randen niet vies worden brengen ze schilderstape aan. Hoe ik hier achter ben gekomen is te zien op de bovenstaande foto. Rondom het werk zitten namelijk nog resten van deze tape. Nou is het een kleine moeite om deze er zelf eraf te halen, maar ik vind dit niet zo netjes. Daarnaast heeft het tape ook niet op alle randen zijn werk goed gedaan. Maar dat is maar een detail.

Review www.fotoophout.nl Review www.fotoophout.nl

De planken zijn aan de achterkant met elkaar bevestigd middels twee dezelfde planken. Dat maakt het samen één mooi geheel en het zorgt er ook voor dat het degelijk aan elkaar zit. Ook zit er netjes een krammetje en twee schroeven bijgeleverd om de foto op te hangen. Als heb ik geen idee hoe ik dit netjes voor elkaar moet krijgen door de dikke planken aan de achterkant. Hier zal vast een idee achter zitten, maar dan zou ik hier graag een beschrijving bij zien.

Review www.fotoophout.nl

Al met al vind het afdrukken van een foto op hout wel een leuk idee. Alleen denk ik niet dat alle foto’s hier geschikt voor zijn. Bij mijn foto vind ik kieren tussen het hout storend en niet op de juiste plek zitten. Je moet er echt van houden. Maar er zal voor iedere foto een passend product zijn, zo dus ook een foto op hout. Los van de kleine minpuntjes, waarvan ik hoop dat ze alleen in mijn bestelling zijn ontstaan, vind ik het een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast hebben ze diverse acties, waarbij je flinke korting kan krijgen, om het nog leuker te maken.

Geef een reactie