Upside down

Gepubliceerd op 18 juli 2023 om 14:24

Afgelopen weken/maanden was het opvallend stil als het op insecten aankomt. Nog steeds lijkt de stand van insecten aanzienlijk lager dan dat we normaliter gewend zijn. Maar her en der zie ik er toch steeds meer verschijnen. Deze hele kleine vlieg op uitkomende lavendel is er daar één van. 

Als er dan eindelijk een insect is, wat voor één maakt me dan niet uit, dan moet de camera erbij gehaald worden. Deze at lekker in de tuin, dus de camera is dan binnen handbereik. Eerst dacht ik dat er iets van een takje hing aan de lavendel knop. Door even goed te kijken zag ik dat het om een vlieg ging. Hij bleef mooi rustig zitten en zo kon ik van meerdere kanten de vlieg fotograferen.

 

Mijn zoon kwam ook even kijken en vond het fascinerend om te zien. Of dit nou de vlieg was, of mij die met een grote camera zo dicht op de vlieg ging zitten fotograferen. Mogelijk het laatste, dat zou maar zo eens kunnen. Niet dat mij dat wat uitmaakt op zo'n moment, want dan ben ik bezig met mijzelf, de camera en mijn onderwerp (de vlieg in deze).

 

De laatste jaren heb ik te weinig gefotografeerd en daar moet ik toch echt weer wat aan gaan doen! Dus opdracht voor mijzelf is om vaker met de camera in de tuin te gaan fotograferen. Laat ik daar maar eens mee gaan beginnen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.